Svasta logo
# # # # # # #

Kost Kontrol

KostKontrol are ca rezultat un instrument ușor de folosit pentru urmărirea și controlul costurilor Dvs. și pentru identificarea surselor ascunse de pierdere.

 

Cheltuielile și veniturile din contabilitatea financiară, precum și rezultatele prezentate în Contul de Profit și Pierdere nu sunt suficiente pentru a lua decizii corecte de management. Pentru o decizie corectă de management sunt necesare răspunsuri la următoarele întrebări:

1.   În ce unități ale organizației apar costuri? Ce costuri apar?

2.   Cât costă produsele/ serviciile realizate de organizația mea?

 

În acest sens, KostKontrol răspunde la aceste întrebări și vă va ajuta să:

1.  Luați decizii corecte de cantitate (cât trebuie să produc și să vând);

2.  Luați decizii corecte de preț (să fundamentați prețul/ tariful);

3.  Descoperiți sursele ascunse de pierdere și să acționați pentru a le diminua/ elimina;

4.  Luați decizii de externalizare.

 

Metodologiile aplicate de SVASTA ICG sunt de inspirație germană și austriacă, culturi de business renumite pentru raționalitate și cumpătarea cu care tratează costurile organizației.

 

Intregated Consulting Group, ICG, a implementat sisteme de costuri în zeci de firme din Austria, Germania, Ungaria și România. De asemenea, ICG a organizat și în acest an a șaptea ediție a Forumului de Controlling.

 

KostKontrol are la bază un sistem matematic, bine fundamentat, care se poate adapta în funcție de specificul organizației Dvs.

 

De asemenea, identificând în mod rațional costurile fixe și variabile, veți putea crea un sistem  personalizat de avertizare timpurie care vă va oferi răspunsul la următoarele întrebări:

1.   Care este cantitatea minimă pe care trebuie să o produc și să o vând pentru a nu avea pierderi?

2.   Care este prețul minim la care pot vinde?

3.   Care sun cosurile fixe și variabile maxime pe care mi le pot permite?

Vă asigurăm că obțineți informații corecte și complete, prin introducerea în sistemul de calcul a tuturor costurilor (vizibile și ascunse), evidențiate sau nu în contabilitate, directe și indirecte, plătibile și neplătibile.

 

KostKontrol vă va servi și ca instrument de analiză a rentabilității și ca instrument de bună planificare și bugetare.

 

Opțional, vă putem sugera anumite metode QuickWin de reducere a costurilor (pe baza ponderii costurilor și a gradului de influențabilitate); de asemenea vă putem ajuta să determinați matematic optimul structurii produselor pentru o eficiență maximă.

 

Pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect vă ivităm la seminariile de Controlling organizate de firma noastră sau îi puteți scrie lui Alin IVAN, ale cărui coordonate sunt: Ec. Alin Ivan,  - Certified Management Consultant, tel: 031 - 107.82.41, 0722 - 269.554, e-mail alin.ivan@svasta-icg.ro.