Svasta logo
# # # # # # #

DENTEX

DENTEX Trading este cel mai important distribuitor român de unituri stomatologice (din punct de vedere al volumului), și unul dintre cei mai importanți distribuitori de consumabile dentare. Totodată, Dentex asigură service la nivel național, atât pentru uniturile comercializate cât și pentru alte tipuri de unituri.

 

Dezvoltarea rapidă din ultimii ani a distras atenția managementului de la planificarea strategică și a îndreptat-o către rezolvarea problemelor operaționale apărute odată cu dezvoltarea activității. Mai mult, lipsa unei structuri de middle-management a adus managementul de top în situația de a se preocupa mai mult de operarea propriu-zisă decât de linia strategică a business-ului.

 

Simțind nevoia de a reveni la o activitate bazată pe ideile strategice de dezvoltare, pe un plan de acțiuni care să conducă organizația către obiectivele propuse, managementul Dentex a considerat oportună elaborarea unui plan strategic de dezvoltare a organizației.

 

Mai multe detalii despre Dentex puteți găsi la: www.dentex.ro

 

COMPETENTE SI VALORI

Consultanții SVASTA au elaborat pentru DENTEX lucrarea - PLAN STRATEGIC DE DEZVOLTARE, un document care a avut misiunea de a reuni într-un concept unitar ideile strategice de dezvoltare ale managementului DENTEX și a pregătit firma pentru intrarea într-o formulă de alianță & colaborare cu un juctor internațional din piața de profil.

 

Planul strategic a structurat ideile de dezvoltare ale managementului pe următoarele direcții:

- Conceptele strategice ale organizației

- Obiectivele pe termen mediu

- Planul de acțiuni și planificare resurselor

- Scenarii de dezvoltare

- Proiecții financiare aferente scenariilor de dezvoltare

- Evaluare firmei prin 3 metode utilizate pe piața de capital

- Scenarii ale oportunităților de alianță strategică a Dentex (cu un investitor financiar/strategic).

 

Misiunea a necesitat un imput de 55 de zile de consultanță, iar livrarea efectivă a proiectului s-a făcut în termen de două luni calendaristice.

 

Ce a simțit managementul Dentex la sfărșitul proiectului?

 

Metodele de planificare strategică și analiză aplicate de consultanții SVASTA împreună cu managementul Dentex pentru elaborarea PLANULUI STRATEGIC DE DEZVOLTARE au făcut ca, la finalul lucrării, managementul Dentex să aibă deja o imagine bine conturată asupra a ceea ce urma să întreprindă în continuare în business: planul de activități, resurse necesare atingerii obiectivelor, opțiunile strategice de dezvoltare a organizației.

 

Un scurt review al proiectului îl puteți descărca aici.